Echte test voor Rode Duivels vs Duitsland: ‘Niet zomaar een oefeninterland’

Echte test voor Rode Duivels vs Duitsland: ‘Niet zomaar een oefeninterland’

28-03-2023 08:28 Laatste update: 10:22
4

Domenico Tedesco won in zijn debuut met de Rode Duivels tegen Zweden. Vanavond wacht volgens journalist Niels Poissonnier een echte test tegen Duitsland.

De Duitsers willen zich ook tonen in de oefeninterland om zich klaar te stomen voor het EK. ‘Dit is niet zomaar een oefeninterland. Dit is eindelijk nog eens een echte testcase. Tegen een land dat er in Qatar onterecht uitging in de groepsfase, en als organisator al geplaatst is voor het EK – waardoor het elke vriendschappelijke interland wil aangrijpen om tegen volgende zomer volledig op punt te staan’, vindt Poissonier.

De Duitse nationale ploeg is in dertien oefenmatchen ongeslagen. ‘Natuurlijk valt of staat deze interland niet met het resultaat. Da's niet het allerbelangrijkste. Die 0-3 tegen Zweden was dat wél. Maar het hernieuwde enthousiasme dat vorige vrijdag in Stockholm het levenslicht zag, vraagt om een vervolg. U bent toch ook benieuwd naar wat de jonkies als Onana, Lukebakio en Roméo Lavia waard zijn tegen een grootmacht als Duitsland? Hoe goed zijn ze op dít niveau?’

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)