'Geschrokken' Koeman baalt bij Oranje: 'Hoef dit niet nog een keer mee te maken'

'Geschrokken' Koeman baalt bij Oranje: 'Hoef dit niet nog een keer mee te maken'

28-03-2023 07:20
9

Ronald Koeman heeft een moeilijke week achter de rug bij Oranje. De bondscoach is op sommige momenten geschrokken van zijn ploeg en ziet dat het snel beter moet. Ook baalt Koeman van de onrust bij onze Noorderburen.

Vrijdag leed Nederland een pijnlijke 4-0 nederlaag tegen Frankrijk. Tegen Gibraltar kwam Oranje ook teleurstellend voor de dag, waardoor het 'maar' 3-0 werd. "We hadden niet de vorm om heel veel meer grote kansen te creëren, hoewel veel ballen werden geblokt. Het was minder dan ik gehoopt had", is Koeman na afloop eerlijk tegenover de NOS. "In allerlei opzichten was het een moeilijke week: met afvallers, zieken..."

"Het was constant onrustig, ook kon ik niet wisselen zoals ik wilde", gaat de oefenmeester verder. "Gakpo en De Ligt konden geen hele wedstrijd spelen, Memphis viel geblesseerd uit, Wieffer kon ook geen hele wedstrijd spelen. Het was heel moeilijk om gerichter te werken. Ik heb niet eerder zo'n week gehad als bondscoach. Ik hoef het ook niet nog een keer mee te maken."

Koeman wil in de eerste instantie niet zeggen of hij 'geschrokken' is van wat hij aantrof bij Oranje. "Dat hou ik intern. Het heeft weinig zin om nu namen te noemen of dat te vertellen. Er is zeker werk aan de winkel, met name in het positiespel en de balcirculatie. Dat is mij niet meegevallen, daar zullen we ons echt in moeten verbeteren. Dat is moeilijk, omdat de spelers weer terug naar de club gaan. Ik krijg ze pas drie dagen voor de halve finale van de Nations League weer. Het is duidelijk dat het voetballend veel beter moet. Ik ben best wel geschrokken van momenten die ik in wedstrijden gezien heb", concludeert hij uiteindelijk.