Gerucht: 'Standard laat oog vallen op Ogbene, Ierse spits die Frankrijk kwelde'

Gerucht: 'Standard laat oog vallen op Ogbene, Ierse spits die Frankrijk kwelde'

27-03-2023 23:43
5

Het gaat weer wat beter met Standard Luik, op zowel sportief als financieel vlak. Het bestuur kondigde al aan dat komende zomer een bepalende mercato gepland staat. Standard wil zich stevig versterken om de kloof met de Belgische top weer wat verder te dichten. Mogelijk past Chiedozie Ogbene in dat plaatje.

De 25-jarige Ogbene voetbalt al sinds medio 2019 bij Rotherham United, in de Engelse Championship. De club pendelde sindsdien tussen het derde en het tweede niveau, maar gek genoeg beleeft de spits deze jaargang pas zijn beste momenten. In de huidige Championship-campagne was Ogbene al goed voor zeven competitietreffers.

Die prestaties hebben de aandacht gewekt, ook van Standard. De Rouches zullen wel daadkrachtig moeten zijn. Maandagavond speelde Ogbene mee met Ierland tegen Frankrijk. Hoewel zijn ploeggenoten en hij niet wisten te scoren, leverde de vijftienvoudige international een straffe prestatie af. Op sociale media wordt zijn wedstrijd omschreven als 'Premier-League-waardig'. Ogbene staat voorlopig op vier interlanddoelpunten.