Zweden herpakt zich, Oostenrijk pas in minuut 88 naar leiding in Belgische groep

27-03-2023 22:56
7

De Rode Duivels zijn niet langer leider in hun kwalificatiegroep voor Euro 2024. Oostenrijk is er namelijk in geslaagd om ook haar tweede duel tot een goed einde te brengen. Tegen het bescheiden Estland lukte dat wel pas op het nippertje. Zweden herpakte zich dan weer eenvoudig na de 0-3-nederlaag tegen de Rode Duivels.

Oostenrijk - Estland 2-1
De Alpenbewoners hadden vrijdag al vlotjes afgerekend met Azerbeidzjan (4-1) en moesten in principe op herhaling tegen de Esten. Als een donderslag bij heldere hemel kwamen de bezoekers dan ook op voorsprong halverwege de eerste helft. Rauno Sappinen, die overigens een verleden heeft bij K. Beerschot V.A., zette de onverwachte 0-1 op het bord.

Estland mocht lange tijd blijven hopen op een stunt, maar in het laatste kwart van de partij zwoegden de Oostenrijkers zich toch nog naar winst. Florian Kainz maakte gelijk, waarna Michael Gregoritsch zich tot de held van de natie kroonde. Zijn winnende doelpunt viel pas in minuut 88. Met zes op zes gaat Oostenrijk nu aan kop van poule F. De Rode Duivels krijgen pas vanaf juni de kans om opnieuw in te lopen, aangezien er nu geen kwalificatiematch meer op het programma staat. Overigens komt Oostenrijk dan over de vloer in Brussel.

Zweden - Azerbeidzjan 5-0
De eerste conclusie in groep F is al een feit: de Azeri's zijn het zwakke broertje van de vijf. Voor Zweden vormden ze alvast de ideale schietschijf. Rond het uur stond het nog maar 1-0, dankzij Emil Forsberg, maar op het einde gaf de thuisploeg toch nog even gas, met een forfaitscore tot gevolg. Zlatan Ibrahimovic kwam deze keer niet in actie.