Belgische U21 rondt Spaanse stage af met winst, Vaesen matchwinnaar met late 3-2

Belgische U21 rondt Spaanse stage af met winst, Vaesen matchwinnaar met late 3-2

27-03-2023 21:59 Laatste update: 23:45
6

De nationale beloften hebben hun tweede en laatste oefenduel op Spaanse bodem met een bevredigend resultaat afgesloten. Tegen de leeftijdsgenoten uit Japan wonnen ze met 3-2. Kyan Vaesen kroonde zich vijf minuten voor affluiten tot matchwinnaar.

De troepen van bondscoach Jacky Mathijssen zaten de voorbije dagen in het Spaanse Pinatar, waar naast enkele pittige trainingen ook twee vriendschappelijke duels gepland waren. Vorige vrijdag geraakte de ploeg niet voorbij Tsjechië na een flauwe pot: 0-0. Dan was het maandagavondduel wat pittiger gekruid.

De Jonge Duivels schoten het best uit de startblokken en wisten hun overwicht in de eerste helft ook om te zetten in doelpunten. Na nog geen vijf minuten was het al raak, toen Largie Ramazani de openingstreffer verzorgde. Zo'n kwartier later verdubbelden de Belgen die voorsprong zelfs. Yorbe Vertessen, sinds deze winter aan de bak bij Union Saint-Gilloise, maakte de 2-0.

Na de pauze tapten de Japanners uit een ander vaatje. Dankzij tegentreffers van Kein Sato en Kaito Suzuki hingen de bordjes halverwege zowaar weer in evenwicht: 2-2. De Belgische U21 leek af te stevenen op een tweede gelijkspel op rij, maar daar dacht Vaesen nog anders over. De spits van KVC Westerlo, die de laatste weken ook al uitstekend op dreef is bij zijn club, zette de beslissende 3-2 op het wedstrijdblad op pass van Hugo Siquet.