Marokkaanse selectie krijgt te maken met racisme: 'We vergeven hem'

Marokkaanse selectie krijgt te maken met racisme: 'We vergeven hem'

27-03-2023 20:46
11

De spelers van het Marokkaanse elftal zijn in aanraking gekomen met racisme tijdens hun hotelverblijf in Madrid. Op social media heeft een hotelmedewerker verschillende kwetsende dingen geschreven.

Marokko speelt dinsdagavond een oefenduel met Peru in het Wanda Metropolitano. Daardoor verblijft de nummer vier van het afgelopen WK al in Madrid. Een medewerker van het hotel van de Marokkaanse selectie heeft echter voor opschudding gezorgd.

Op zijn Instagram Story plaatste hij verschillende foto's met kwetsende teksten daarbij. 'We serveren ze Ramadan-stront. Hun fucking geloof van shit', schreef de hotelmedwerker onder meer. 'Jullie zijn een stelletje klootzakken. Ik schijt op de Ramadan en hun fucking doden.' Tegenover AS heeft het betreffende hotel gereageerd op het voorval. Er worden vervolgstappen ondernomen, terwijl het hotel de actie van zijn medewerker afkeurt.

Bondscoach Walid Regragui reageerde op zijn persconferentie ook op het voorval. "Dit gaat om een jongen van negentien of twintig jaar, daar staan we niet bij stil. In onze religie wordt ons vergeving geleerd en wij vergeven hem. Hij zal begrijpen dat wat hij denkt over moslims, niet de realiteit is. Verder wil ik er niet over praten."