Clubs worden meer gecompenseerd voor afstaan internationals: ‘Zijn erg blij’

Clubs worden meer gecompenseerd voor afstaan internationals: ‘Zijn erg blij’

27 maart - 19:01
13

De FIFA heeft een overeenkomst gevonden met de ECA, de associatie van Europese voetbalclubs. Dat betekent dat er een contract tussen de FIFA en de belangenbehartiger van de Europese clubs is tot en met 2030.

FIFA-voorzitter Gianni Infatino is in de wolken. “Dit is een belangrijke dag voor de toekomst van het voetbal en zijn stabiliteit op de lange termijn. We zijn erg blij om onze samenwerkingsovereenkomst met ECA, een belangrijke stakeholder die clubs uit heel Europa vertegenwoordigt.”

Ook ECA-voorzitter Nasser al-Khelaifi vindt de overeenkomst van groot belang. “De fundamentele overeenkomst erkent de centrale rol van clubs in het voetbal wereldwijd. Ze zorgt ervoor dat ze voldoende betrokken zijn bij beslissingen die hen beïnvloeden”, citeert Het Nieuwsblad.

Het aantal landen op het WK is opgetrokken naar 48. Er zal dan ook een grotere compensatie worden uitgereikt aan de clubs die internationals moeten afstaan. Voor de WK’s van 2018 en 2022 was dat nog 209 miljoen dollar (194 miljoen euro), maar voor het WK van 2026 zal dat 355 miljoen dollar (329 miljoen euro) zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie