Bizar: Fenerbahçe maakt ruim 800.000 euro over naar Nederlander

Bizar: Fenerbahçe maakt ruim 800.000 euro over naar Nederlander

27-03-2023 19:26

Het Openbaar Ministerie van Nederland heeft achttien maanden cel geëist tegen een 47-jarige man voor het witwassen van ruim 800.000 euro van Fenerbahce. Het bedrag moest bij Empoli terechtkomen, maar werd gestort op het autobedrijf van de verdachte.

Empoli bereikte in 2019 een akkoord met Fenerbahce over de transfer van Miha Zajc (zie foto). Verspreid over drie termijnen moest Fenerbahce 3,9 miljoen euro overmaken naar de Italiaanse club. In september 2020 werd ter herinnering aan de laatste betalingstermijn een mail gestuurd naar Fener. Twee uur daarna volgde een tweede mail met een correctie van de bankgegevens. Door deze valse mail kwam het geld niet bij Empoli, maar bij de Doetinchemmer aan.

"Fenerbahce, Empoli, een transfersom en dan ineens deze meneer uit Doetinchem die hier tussen opduikt. Wat een verhaal", zei de voorzitter van de rechtbank in Zutphen, opgetekend door Omroep Gelderland. De man verklaart dat het geld door twee criminelen op zijn rekening is geparkeerd en dat hij ruim een ton mocht houden. "Ik wist niet dat het geld van Fenerbahce kwam."

De officier van justitie verwijt de man niet bij oplichting betrokken te zijn, maar wel dat hij 830.000 duizend euro heeft witgewassen. Op 7 april volgt de uitspraak.