'Bayern in twee kampen verdeeld: vijf spelers wilden door met Nagelsmann'

'Bayern in twee kampen verdeeld: vijf spelers wilden door met Nagelsmann'

27-03-2023 18:13 Laatste update: 17:53
2

De selectie van Bayern München is in twee kampen verdeeld geraakt rond het ontslag van Julian Nagelsmann. Zes spelers wilden de 35-jarige oefenmeester weg hebben, terwijl anderen graag met de Duitser door wilden.

Volgens BILD steunde een zestal spelers het besluit van de clubleiding om Nagelsmann op straat te zetten. Het medium noemt Manuel Neuer, Jamal Musiala, Serge Gnabry, João Cancelo en Sven Ulreich. Deze groep staat naar verluidt lijnrecht tegenover een ander deel van de spelersgroep. Matthijs de Ligt zou samen met Dayot Upamecano, Joshua Kimmich, Benjamin Pavard en Leon Goretzka tegenstander zijn geweest van het ontslag.

Nagelsmann werd eind vorige week door Bayern opzij gezet. De trainer moest in de media horen dat hij om sportieve redenen de laan uitgestuurd zou worden. Der Rekordmeister heeft Thomas Tuchel al aangesteld als opvolger. Hij moet Bayern de landstitel bezorgen. In de Bundesliga staat de club één punt achter Borussia Dortmund. In de kwartfinales van de Champions League wacht een tweeluik tegen Manchester City.