Burnley-linksback Maatsen verkoos Kompany boven Feyenoord: Hij bleef maar bellen

Burnley-linksback Maatsen verkoos Kompany boven Feyenoord: "Hij bleef maar bellen"

27-03-2023 17:15

Ian Maatsen heeft een boekje opengedaan over zijn transferzomer. Feyenoord probeerde de linksback ervan te overtuigen om naar De Kuip te komen, maar Maatsen koos voor een huurperiode bij Burnley na het doorzetten van Vincent Kompany.

Maatsen vertrok afgelopen zomer op huurbasis naar het Burnley van Kompany, terwijl Feyenoord dus ook interesse toonde. De Belgische coach stond erop dat de Nederlander zijn team zou versterken. "Hij bleef maar bellen", zegt Maatsen tegen Voetbal International. "Dat was heel mooi voor mij, het gaf me de duidelijkheid dat hij me écht wilde hebben."

"Toen heb ik Arne Slot persoonlijk opgebeld om uit te leggen dat ik niet naar Feyenoord zou komen, dat vond ik wel zo netjes", gaat de back verder. "Ik vond het een lastige keuze, maar wilde het liefst wel mijn journey in Engeland voortzetten."

De voormalig trainer van RSC Anderlecht staat momenteel helemaal bovenaan de Championship met Burnley. De ex-Rode Duivel heeft maar liefst 13 punten voorsprong op Sheffield United en het kampioenschap lijkt de 36-jarige Belg bijna niet meer te kunnen ontgaan.