'Puzzelen voor Real Madrid: liesblessure Courtois kan maand duren'

'Puzzelen voor Real Madrid: liesblessure Courtois kan maand duren'

27-03-2023 16:45 Laatste update: 17:01
6

Thibaut Courtois ligt er voor de komende weken uit met een liesblessure. De keeper van België speelt niet mee tegen Duitsland op dinsdag en is de aankomende matchen bij Real Madrid ook een twijfelgeval. Dit meldt het Spaanse Sport.

Courtois maakte de volle negentig minuten voor de Belgen in de 3-0 overwinning op Zweden, voordat hij op zondag het nationale team verliet. Het betreft een liesblessure, die de voormalig Chelsea-speler voor 3 á 4 weken aan de kant houdt. De boomlange Belg mist hiermee het vriendschappelijke duel met Duitsland, maar hoogstwaarschijnlijk ook het tweeluik tussen zijn oude werkgever Chelsea en zijn huidige Real Madrid in de kwartfinales van de Champions League.

In Madrid zijn de zorgen groot, omdat er een cruciale reeks wedstrijden aankomt, die Courtois hoogstwaarschijnlijk zal missen. Het eerder genoemde tweeluik met Chelsea vindt plaats op 12 en 18 april, maar dat is niet de enige kraker die op het programma staat. Ook de bekerwedstrijd tegen FC Barcelona doet zich voor in de herstelperiode van de keeper. Courtois zijn vervanger is hoogstwaarschijnlijk de Oekraïense Andriy Lunin, die zes La Liga wedstrijden speelde in het huidige seizoen.