De blessure te veel: cultheld van Club Brugge zakt naar provinciale

De blessure te veel: cultheld van Club Brugge zakt naar provinciale

27-03-2023 13:16
4

Sven D'Hoest (29) zegt de nationale reeksen vaarwel. De ex-doelman van Club Brugge heeft opnieuw last van zijn knie en zakt noodgedwongen naar eerstreprovincialer FC Varsenare. 

Momenteel is D'Hoest nog titularis bij FC Knokke in Eerste Nationale. Hij moest in 2015 al stoppen met profvoetbal, maar zijn knieblessures bleven ook daarna aanhouden. "Mijn knie moet weer wat opgekuist worden, want ik heb veel last van vocht", legt D'Hoest uit aan Het Nieuwsblad. "De ingreep is gepland direct na dit seizoen. Na twee maanden rust moet ik weer kunnen trainen."

D'Hoest moet zijn trainingsritme terugschroeven en kan dat in een lagere reeks. "Tijdens corona trapte ik samen met Nils Pierre vaak een balletje op het veld van FC Varsenare en zo ontstonden de contacten. Het is een club die de jeugd kansen geeft en op de eerste vijf mikt in eerste provinciale. Ik wil mijn steentje bijdragen en de jongeren en de club helpen."

D'Hoest kroonde zich op zijn zeventiende nog tot held bij Club Brugge door een penalty te stoppen tegen Anderlecht. Er werd hem een grote carrière voorspeld, maar het was meteen zijn enige wedstrijd voor Club. Als huurling bij Moeskroen kwam hij ook geen enkele keer in actie.