Matazo U21 over Rode Duivels: Zagen ze niet direct als gouden generatie

Matazo U21 over Rode Duivels: "Zagen ze niet direct als gouden generatie"

27-03-2023 11:20
1

Eliot Matazo, de 21-jarige centrale middenvelder van AS Monaco, vertelt over zijn ervaringen binnen de selectie van Rode Duivels U21. De selectie is nu op trainingskamp in Spanje om zich voor te bereiden op het EK dan in juni plaats zal vinden.

Matazo komt voort uit de jeugd van RSC Anderlecht en vertelt dat hij trots is om onderdeel uit te maken van de selectie van de Rode Duivels. "Het is altijd leuk om terug te komen naar België en als je bij de U21 komt, zie je gezichten die je lang niet hebt gezien, zie je je vrienden weer”, vertelt Matazo aan RTBF.

Matazo kijkt uit naar het Europeeskampioenschap met de Rode Duivels U21, maar kijkt ook verder naar de Rode Duivels, zeker nu er met Domenico Tedesco een nieuwe bondscoach aan het roer is. “Het is een doel, maar het vereist eerst goede prestaties bij de U21's en in clubs om dat niveau te kunnen bereiken", vertelt Matazo.

Matazo blikt vooruit op de toekomst en het gat dat gevuld moet worden na de ‘gouden generatie’ Rode Duivels. Matazo is ervan overtuigd dat er dit gat gevuld gaat worden en dat er voldoende Belgisch talent is. “Toen de gouden generatie arriveerde, ik denk niet dat we ze direct als de gouden generatie zagen, het is een proces. Met de talenten die we hebben, kunnen we alleen maar goede dingen doen", besluit Matazo.