Ronaldo loodst Martinez naar simpele zege in Luxemburg, ook Italië boekt uitzege

26-03-2023 22:45
5

Portugal is ijzersterk begonnen aan de kwalificatie voor het EK van 2024. De nieuwe ploeg van Roberto Martinez pakte na Liechtenstein (4-0) nu ook Luxemburg in. Ook Italië heeft zijn eerste wedstrijd gewonnen.

Luxemburg - Portugal 0-6
Een monsterscore werd het uiteindelijk niet, maar toch zal Luxemburg er even bang voor zijn geweest. Het bleek machteloos tegen Cristiano Ronaldo en co. Al na acht minuten opende de 37-jarige Portugees de score en daarna was het woord aan Joao Felix en Bernardo Silva. Mocht Luxemburg hopen op een stunt, dan was die hoop na achttien minuten volledig vervlogen. Ronaldo maakte na een half uur spelen zijn tweede van de avond. Een monsterscore was absoluut mogelijk, maar Portugal haalde de voet van het gaspedaal af. De goal van Otavio was het hoogtepunt van de tweede helft en daarna scoorde Rafael Leao nog.

Malta - Italië 0-2
Italië miste het WK in Qatar, ging vorige donderdag onderuit tegen Engeland (1-2), maar heeft zich zondag herpakt met het oog op kwalificatie voor het aankomende EK. Het won met 0-2 van Malta. De ploeg van bondscoach Roberto Mancini had de buit na één helft spelen al binnen. Het zal Mancini tevreden hebben gestemd dat nieuweling Mateo Retegui na vijftien minuten spelen zijn tweede doelpunt voor La Squadra maakte in twee interlands. Ruim tien minuten later haalde Matteo Pessina de trekker over.