Yaremchuk en Malinovskyi kennen met Oekraïne moeilijke avond tegen Engeland

26-03-2023 19:59
1

Engeland heeft zondagavond weer een belangrijke stap gezet richting de kwalificatie voor het aankomende EK. De ploeg van trainer Gareth Southgate won met 2-0 van Oekraïne en staat daarmee fier aan kop in Groep C van de EK-kwalificatie.

Bij Oekraïne begonnen Roman Yaremchuk (Club Brugge) en Ruslan Malinovskyi (ex-KRC Genk) in de basis, terwijl Eduard Sobol (ex-Club Brugge) op het uur inviel. Zij hadden het bijzonder moeilijk tegen de thuisploeg. De Engelsen hadden in principe aan drie minuten genoeg om af te rekenen met Oekraïne. In minuut 37 was het recordbreker Harry Kane met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Hij scoorde de 1-0 op aangeven van Bukayo Saka. Drie minuten later mocht de buitenspeler van Arsenal zelf aanleggen voor een goal. Op onnavolgbare wijze plaatste hij de 2-0 achter doelman Anatoliy Trubin.

Eerder wonnen de Engelsen ook al van Italië met 2-1, waardoor de Three Lions nu bovenaan staan in Groep C. Malta en Italië komen later op de zondag nog in actie. Oekraïne kwam nog maar één keer in actie en staat door het verlies tegen Engeland onderaan in Poule C.

In Groep J pakte Ijsland een belangrijke overwinning. Er werd met 7-0 gewonnen van laagvlieger Liechtenstein. In Groep H deed Slovenië goede zaken. Zij wonnen met 2-0 van San Marino.