RSC Anderlecht bereidt Hubert voor op trainerschap: Een ideale transitie

RSC Anderlecht bereidt Hubert voor op trainerschap: "Een ideale transitie"

26 maart - 14:20
1

David Hubert heeft in zijn carrière al flink wat meegemaakt en de nu 35-jarige middenvelder komt voor RSC Anderlecht uit bij de RSCA Futures. Een bewuste keuze. Hubert heeft namelijk nog toekomstplannen in de voetbalwereld.

De stap van Hubert om als oudgediende in actie te komen tussen de jonkies van Anderlecht mag gerust opvallend genoemd worden. Toch blijkt het een weloverwogen beslissing geweest te zijn van Hubert. "Ik ben ook bezig met mijn toekomst en zie het als de ideale transitie naar het trainerschap. Mijn UEFA A-diploma heb ik al een tijdje op zak", geeft hij aan bij Radio Radzinski.

Hubert heeft ook al mogen assisteren als trainer. Door het flinke verloop van personeel kreeg de middenvelder namelijk ook nog een belangrijke taak als gids voor coach Guillaume Gillet, die het roer overnam na de promotie van coach Robin Veldman. "Da’s een heel moeilijk moment geweest. Maar we hebben dat als team goed opgevangen", zegt Hubert.

"Met Guillaume staat er nu iemand aan het roer met andere kwaliteiten dan Robin. Ik probeer hem zoveel mogelijk bij te staan waar ik kan. Da’s denk ik ook een beetje de bedoeling als ervaren gids binnen de ploeg", aldus Hubert.