Amrabat (ex-Club Brugge) was dichtbij Barcelona, Sofyan had echt hoop

Amrabat (ex-Club Brugge) was dichtbij Barcelona, "Sofyan had echt hoop"

26 maart - 12:20
2

Naast FC Barcelona en Chelsea, was ook het Manchester United van Erik ten Hag in de laatste dagen van de transferperiode concreet voor Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge). Dat onthult broer Nordin Amrabat bij Goedemorgen Oranje. Fiorentina stak echter een stokje voor een vertrek van de Marokkaanse international.

La Viola wil pas na dit seizoen nadenken over een vertrek van Amrabat. "De voorzitter zei tijdens het WK: we gaan Sofyan Amrabat niet verkopen. Ik dacht dat hij dat zei om de jackpot te krijgen", begint Nordin in het ESPN-programma. "Er was veel interesse, maar Sofyan wilde alleen weg voor een topteam. Uit het rechterrijtje van Engeland werd veel geïnformeerd en die clubs konden ook flinke transfersommen betalen."

De Europese grootmachten meldden zich op de valreep. Amrabat vertelt dat er drie grote clubs op het laatste moment op de deur klopten voor zijn broer Sofyan Amrabat. De drie grootmachten waren Manchester United, Barcelona FC en Chelsea FC. Amrabat geeft aan dat alle drie de clubs op het laatste moment op de deur klopten, maar dat Fiorentina geen oren had naar een vertrek van Amrabat. 

Nordin vertelt dat zijn 26-jarige broertje vooral hoopte op een overstap naar Camp Nou. "Barça wilde best wel een goede huursom betalen, dus Sofyan had echt hoop dat het door zou gaan. Maar Fiorentina zei 'nee, geen sprake van'. Je bent één van onze belangrijkste spelers, we gaan je nu niet laten gaan. In de zomer kunnen we in gesprek over een transfer."

Voor de oud-speler van Club Brugge was dat moeilijk om dat te begrijpen, erkent zijn broer. "Als Barcelona zich meldt, dan wil je gewoon graag die stap maken. En als Barcelona je niet koopt, is er wel iemand anders die je koopt. Fiorentina zou dan sowieso wel cashen."

Amrabat ligt nog tot medio 2024 vast in Florence. De Serie A-club beschikt bovendien over een optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie