Derijck na trainerswissel: Zij zijn op dit moment de meest ideale keuze

Derijck na trainerswissel: "Zij zijn op dit moment de meest ideale keuze"

26-03-2023 11:44
1

Zulte Waregem wil in de komende weken het behoud verzekeren. Timothy Derijck gelooft er alvast nog in, al beleefde zijn club woelige dagen na het ontslag van coach Mbaye Leye. 

Frederik D'Hollander en Davy De fauw moeten de club nu in 1A houden. "Duidelijkheid is belangrijk in de situatie waarin we zitten", aldus Derijck bij Krant Van West-Vlaanderen. "Frederik is gekend bij de jonge mannen, als beloftencoach. Met Davy speelde ik nog samen, dat geldt ook voor Vossen, Vormer… Je weet wat je aan elkaar hebt. Zij zijn op dit moment de meest ideale keuze.

Zulte Wareem staat momenteel op drie punten van Eupen, de nummer vijftien. "Tuurlijk blijft het speelbaar. Maar als je heel eerlijk bent, hebben we zelf al punten laten liggen. In het drieluik tegen Oostende, Kortrijk en Seraing behaalden we drie punten. Dat moesten er misschien zeven geweest zijn. We lieten na om eens de 2-0 te scoren. Onze concurrenten falen, maar wij ook."

Komende vrijdag krijgt Zulte Waregem geen makkelijke opdracht, want dan komt Antwerp op bezoek. Kan Essevee dan voor een stunt zorgen?