Verrassende onthulling Varane: 'Engeland, Spanje of oude liefde in Frankrijk'

Verrassende onthulling Varane: 'Engeland, Spanje of oude liefde in Frankrijk'

25-03-2023 22:20

Raphaël Varane is pas 29 jaar oud maar weet al bij welke club(s) hij zijn carrière wil afsluiten. De verdediger van Manchester United verwacht dat hij zijn schoenen aan de wilgen hangt in Engeland, of bij zijn Franse jeugdliefde.

Varane, die eerder al bekendmaakte te stoppen als international van Frankrijk, merkt qua fysieke gesteldheid dat hij steeds wat ouder wordt, zo laat hij weten in een interview met GQ France. Hij denkt om die reden ook al na over het einde van zijn voetballoopbaan. "Ik sluit mijn carrière af bij Real Madrid, Manchester United of Lens."

Dat zijn de enige clubs waar Varane ooit acties voor was. "Het is zeker dat ik niet meer ga spelen voor een andere club. Maar een terugkeer naar Real Madrid lijkt me lastig. Daardoor is het meest waarschijnlijke dat ik mijn loopbaan afsluit in Manchester of Lens. Hoe dichter je bij de dertig komt, hoe meer je daarover gaat denken."

Varane is blij dat hij nu even rust heeft, aangezien er een interlandperiode bezig is. "Dat komt precies op tijd, want het is fysiek en mentaal een vreselijk zwaar seizoen. We zijn sinds begin juli niet meer gestopt en we zitten echt op het randje. Ik ben bang dat spelers hierdoor veel kortere carrières zullen hebben."