Anthuenis is niet te spreken over beslissing Club Brugge: Het is een schande

Anthuenis is niet te spreken over beslissing Club Brugge: "Het is een schande"

25-03-2023 22:00
17

Het wordt de komende weken uitkijken of Club Brugge de top vier alsnog kan halen. Net voor de interlandbreak zag de landskampioen die vierde plek overnemen en lijkt het mindere seizoen ook slecht te gaan eindigen; Ook Aimé Anthuenis ziet dat Blauw-Zwart het moeilijk heeft

Voor de ex-coach van RSC Anderlecht en KRC Genk is er ook één grote reden waarom Club Brugge het dit seizoen moeilijk heeft. "Club Brugge draait niet omdat Vanaken niet draait. Zo simpel is het", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

De mindere resultaten hebben uiteindelijk ook voor het ontslag van Carl Hoefkens gezorgd bij club Brugge. Niet naar de zin van Anthuenis, die weinig beterschap zag na dat ontslag. "Ik vind het een schande dat ze hem zo snel geliquideerd hebben", geeft hij aan. "Ik kan me daar echt in opwinden. Als ex-trainer vind ik het mijn plicht om jonge trainers te verdedigen."

Volgens hem moeten Belgische clubs meer vertrouwen hebben in coaches van eigen boden. "We mogen niet vergeten dat we een prachtige lichting met talentvolle coaches hebben: Hoefkens, Geraerts, Vrancken, De Roeck, De Decker, .. Ik vergeet er wellicht nog een paar. Will Still in het buitenland", aldus Anthuenis.