Broer Hazard: Eden wou de fakkel doorgeven aan de jongere generatie

Broer Hazard: "Eden wou de fakkel doorgeven aan de jongere generatie"

26-03-2023 19:20
13

De Rode Duivels moeten het voortaan zonder Eden Hazard doen. Na het WK besloot de speler van Real Madrid ermee te stoppen en zich te focussen op clubvoetbal. Broer Kylian kent ook de hoofdreden voor zijn vroege interlandpensioen.

Volgens broer Kylian kon Hazard het nog wel steeds opbrengen om voor de Rode Duivels uit te komen, maar vond hij het toch tijd om te stoppen. "Ik denk dat hij bij de Rode Duivels zijn parcours afgelegd heeft", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Hij zag nieuwe jongeren aankomen en wou de fakkel doorgeven, zonder schrik dat België niets meer zou winnen."

Tegen Zweden bewezen de opvolgers ook klaar te zijn voor het grote werk. "Eden realiseerde zich dat hij niet de plek wou innemen van iemand die het meer verdient. Allez, 'verdient' is niet het juiste woord. Eden en Thorgan hebben hun plek bij de nationale ploeg altijd verdiend. Ze toonden zich altijd."

En Hazard zal nu ook minder te maken met kritiek vanuit eigen land. Kylian Hazard begreep die kritiek ook helemaal niet. "Iedereen die kritiek gaf op Eden, zag na de eerste WK-match dat Eden als een van de weinigen goed op zijn benen stond en wat geprobeerd heeft. En zij die vonden dat hij geen selectie verdiende, zijn nu triest dat hij gestopt is. In het voetbal is er veel hypocrisie", besluit de speler van RWDM.