Vier spelers maken kans op Prijs D'Onofrio: wie is de beste belofte van het jaar?

Vier spelers maken kans op Prijs D'Onofrio: wie is de beste belofte van het jaar?

25-03-2023 21:05
21

Komende maandag zal de winnaar van de trofee Raymond Goethals worden bekend gemaakt, maar ook de winnaar van de prijs Dominique D'Onofrio: de trofee voor de beste debutant in de Belgische competitie. Daar zijn nog vier kanshebbers voor.

De prijs, die sinds 2019 wordt uitgereikt, ging vorig seizoen nog naar voormalig Standard-verdediger Hugo Siquet (nu Cercle Brugge, red.). Hij zal maandag worden opgevolgd door één van de vier volgende namen: Julien Duranville (ex-RSC Anderlecht), Bilal El Khannous (KRC Genk), Senne Lammens (Club Brugge) en Arthur Vermeeren (Royal Antwerp FC).

Duranville was één van de lichtpunten bij paars-wit in het seizoensbegin en zag dat beloond worden met een transfer naar Borussia Dortmund. El Khannous blinkt dan weer uit bij titelkandidaat Genk, terwijl Lammens al wist te overtuigen bij Club NXT in de Challenger Pro League. Daarnaast heeft Vermeeren zich bij Antwerp helemaal in de basis gewerkt.

De uitreiking is normaal voorzien voor december, maar door het WK en de vele winterstages werd die uitgesteld tot eind maart.