De drie kanshebbers voor de Trofee Raymond Goethals zijn bekend

De drie kanshebbers voor de Trofee Raymond Goethals zijn bekend

25-03-2023 20:04
11

De Trofee Raymond Goethals wordt binnenkort voor een twaalfde keer uitgereikt. Dan zal er bekend worden wie zich mag kronen tot de beste Belgische trainer van het voorbije jaar. Er zijn momenteel nog drie kanshebbers.

Afgelopen seizoen won Felice Mazzu de trofee, die de prijs komende maandag zal moeten doorgeven aan een andere trainer. Er zijn momenteel nog drie genomineerden: Karel Geraerts (Union SG), Wouter Vrancken (KRC Genk) en Carl Hoefkens (ex-coach van Club Brugge).

Geraerts is bezig aan een bijzonder goed seizoen met Union en maakte indruk in de Belgische competitie, maar ook in Europa. Vrancken is dan weer de grote titeluitdager van Union en staat momenteel aan de leiding in het klassement. Hoefkens wist in zijn debuutseizoen meteen te overwinteren in de Champions League, maar werd na slechte resultaten in de competitie toch ontslagen bij Blauw-Zwart.

De trofee wordt maandag uitgereikt aan de beste Belgische trainer van het moment. Een jury bestaande uit voormalige bondscoaches van de Rode Duivels, voormalige winnaars van de trofee, scheidsrechters en leden van de organisatie zullen beslissen over de winnaar.