Boskamp ziet grote ontdekking bij de Rode Duivels: Smullen geblazen

Boskamp ziet grote ontdekking bij de Rode Duivels: "Smullen geblazen"

25-03-2023 19:30
9

De Rode Duivels wisten afgelopen vrijdag te overtuigen en haalden het met 0-3 van Zweden. Daarin pakten de keuzes van Domenico Tedesco goed uit, die onder andere Dodi Lukebakio en Arthur Theate een kans gaf. Ook Johan Boskamp was onder de indruk.

Vooral Lukebakio maakte flink wat indruk en was met twee assists misschien wel de man van de match. "Op rechts was het smullen geblazen met de individuele acties van Lukebakio. Een ontdekking", zegt Boskamp in Het Belang van Limburg.

Al waren niet enkel Theate en Lukebakio ontdekkingen in de partij. "Net als Bakayoko die uitstekend inviel", geeft Boskamp aan. Hij ziet ook flink wat toekomst in de Rode Duivels. "Dan ontbrak Jérémy Doku nog, in mijn ogen de beste van ze allemaal. Daar zit dus zeker muziek in. De jonge honden hebben zich allemaal getoond", aldus de analist.

Nieuwe kansen
De jonge honden wisten te overtuigen en Boskamp hoopt nog wat meer jonkies te zien spelen tegen Duitsland komende dinsdag. "Lavia op het middenveld, een basisplaats voor Bakayoko, of Openda samen met Lukaku in de spits. Duitsland gaat veel hoger spelen dan Zweden. Met zijn snelheid kan Openda daar brokken maken in de rug van hun verdediging", besluit hij.