Belgische U19 verliest niet van Duitsland, het EK blijft nog steeds haalbaar

Belgische U19 verliest niet van Duitsland, het EK blijft nog steeds haalbaar

25-03-2023 19:00
2

De U19 van België is er voor een tweede keer op rij niet in geslaagd om een wedstrijd in de Eliteronde winnend af te sluiten. Na het gelijkspel tegen Slovenië volgde een gelijkspel tegen Duitsland. Al betekende dat niet meteen slecht nieuws.

De jonge Belgen speelden woensdag met 0-0 gelijk tegen Slovenië en moesten zaterdag dus absoluut een resultaat boeken tegen Duitsland. Dat lukte ook met een 1-1 gelijkspel. De Duitsers kwamen op na een kwartier op voorsprong, maar man-in-vorm bij Club Brugge/Club NXT Romeo Vermant zorgde op het half uur voor de gelijkmaker via een strafschop.

Verder in de groep van de jonge Belgen raakte leider Italië ook niet voorbij Slovenië, waardoor de U19 nog steeds een kans heeft om door te stoten. Het telt nu twee punten minder dan Italië en kan bij winst tegen de Italianen komende dinsdag dus naar de eerste plaats stijgen.

Een belangrijke partij, aangezien enkel de zeven groepswinnaars in de eliteronde zich ook kwalificeren voor het EK. Dat toernooi gaat van 3 tot en met 16 juli door in Malta.