Tuchel: 'Ik was compleet verrast, ik ging uit van klus in het buitenland'

Tuchel: 'Ik was compleet verrast, ik ging uit van klus in het buitenland'

25-03-2023 16:20
2

Thomas Tuchel had niet zien aankomen dat Bayern München voor hem zou aankloppen. De 49-jarige trainer werd maandag benaderd om Julian Nagelsmann op te volgen bij de Bundesliga-grootmacht, zo werd tijdens zijn presentatie duidelijk.

Bayern maakte vrijdag het nieuws wereldkundig. "Ik was compleet verrast, ik had het totaal niet verwacht. Ik ging er eigenlijk vanuit dat ik mijn carrière in het buitenland zou vervolgen", vertelt Tuchel.

De voormalig oefenmeester van Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain en Chelsea had volgens Duitse media al langer contact met Bayern, maar dat wordt ontkend. "We zijn pas maandag begonnen met dit proces, daarvoor hadden we nog geen moment gehad aan een andere coach. We wilden tot de laatste seconde achter Julian staan", zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Beide partijen waren het al snel eens. "Het is een grote eer om door Bayern te worden gevraagd", stelt Tuchel. "Het DNA van de club is duidelijk gedefinieerd. Het gaat om winnen, dus de opdracht is duidelijk. En met deze selectie kan je om elke prijs meespelen. Het is een van de meest getalenteerde selecties van Europa."

Tuchel denkt niet dat hij veel hoeft te veranderen bij Bayern. "Ik was best verrast omdat de club op dit moment nog in de race is voor alle prijzen. Ik denk niet dat het nodig is om grote veranderingen door te voeren. In detail wel, want er zullen redenen zijn geweest voor dit besluit", besluit hij.