Verbruggen (Anderlecht) sluit weer aan bij Nederlandse selectie na virus

Verbruggen (Anderlecht) sluit weer aan bij Nederlandse selectie na virus

25-03-2023 16:46
7

Matthijs de Ligt en Bart Verbruggen sluiten weer aan bij de selectie van het Nederlands elftal. De verdediger van Bayern München en de doelman van Anderlecht zijn hersteld van een virusinfectie.

De Ligt en Verbruggen behoorden tot het vijftal dat daags voor het EK-kwalificatieduel met Frankrijk moest afhaken, mogelijk door het eten van kip curry. De twee zijn echter voldoende hersteld om in actie te komen tegen Gibraltar maandag. Naast De Ligt en Verbruggen werden ook Cody Gakpo, Sven Botman en Joey Veerman ziek. Zij keren niet meer terug.

Lutsharel Geertruida liep in de slotfase van het duel met Les Bleus een hamstringblessure op en verlaat juist de selectie van onze Noorderburen. De verdediger keert terug naar Feyenoord. Ook Stefan de Vrij verlaat het trainingskamp. Dat heeft te maken met een op handen zijnde gezinsuitbreiding. Daardoor blijft de selectie van bondscoach Ronald Koeman uit 23 spelers bestaan. 

Naast De Ligt en Verbruggen kan Koeman ook weer beschikken over Denzel Dumfries. De rechtsback ontbrak vanwege een schorsing in Parijs. Nederland neemt het maandag in De Kuip op tegen Gibraltar.