Nieuwe aanvoerder Mbappé krijgt lof van ploegmakker: 'Kan niet alles vertellen'

Nieuwe aanvoerder Mbappé krijgt lof van ploegmakker: 'Kan niet alles vertellen'

25-03-2023 15:12

Kylian Mbappé is een gelukkig man na de overtuigende zege van Frankrijk op onze Noorderburen. De pijlsnelle aanvoerder van de Fransen geeft aan dat hij en zijn teamgenoten een ideale start van de EK-kwalificatie hebben gehad op deze overwinning.

"We hebben ons de hele week voorbereid om de fans niet teleur te stellen", zegt een tevreden Mbappé tegen TF1. "We wilden onze lijn van het WK doortrekken, afgezien van de finale. Dit was een goede eerste stap, maar er is nog niks beslist in deze groep." Frankrijk verloor op het afgelopen WK de finale van de uiteindelijke wereldkampioen Argentinië. Vrijdagavond werd het 4-0 tegen Oranje.

Mbappé kreeg zelf nog een aantal mooie complimenten van zijn teamgenoot bij Frankrijk, de middenvelder Aurélien Tchouaméni. "Hij was geweldig van begin tot eind. Hij combineerde erop los met zijn ploeggenoten, maakte doelpunten, verdedigde en hielp ons zoals altijd." Mbappé was voor het eerst aanvoerder bij Frankrijk en dat deed hij volgens Tchouaméni naar behoren. "Wat hij in de kleedkamer zei? Ik kan je niet alles vertellen, haha. Maar hij vroeg ons om dezelfde mentaliteit en spirit te tonen."