Onana over positie 6 bij Rode Duivels: “Bij Everton speel ik meer aanvallend”

Onana over positie 6 bij Rode Duivels: “Bij Everton speel ik meer aanvallend”

25-03-2023 12:40
4

Amadou Onana maakte vrijdag in Stockholm opnieuw een sterke indruk. Deze keer kreeg de sterke Rode Duivel toch een iets andere rol toegediend en stond hij op de nummer zes positie. De middenvelder reageert na de wedstrijd. 

Hij kreeg niet alleen zijn nummer 6 terug. Vrijdag nam Onana ook de rol over van Axel Witsel. Dit was een nieuwe ervaring voor hem bij de Rode Duivels. Ik voelde me vrij comfortabel en ik denk dat dat te zien was," klonk het bij Onana, geciteerd door DH Sport

Hij geeft aan dat hij soms wat op de rem moest drukken om niet altijd mee naar voren te schuiven. “Bij Everton heb ik een meer aanvallende rol, maar als ik omhoog ging, draaide ik me om en zat er niemand achter me. Ik moest uitkijken.” 

“Ik speel waar de coach me nodig heeft. Het is ook goed dat ik mijn spel afwissel. Ik moet leren om in verschillende rollen te spelen. Ik pakte ballen op en dat was mijn taak voor die dag", besluit Onana. De middenvelder gelooft verder dat de Rode Duivels zowat de hele wedstrijd gedomineerd hebben. Onana merkte een sterk blok op dat collectief over het veld schoof.