Tedesco over verdediging na winst Rode Duivels: “Theate en Vertonghen waren goed”

Tedesco over verdediging na winst Rode Duivels: “Theate en Vertonghen waren goed”

25-03-2023 11:59
9

Een nieuw tijdperk van de Rode Duivels is vrijdagavond met een zege ingezet. Domenico Tedesco won zijn eerste wedstrijd met de nationale ploeg met 0-3 in Zweden. De kersverse bondscoach was na afloop van de driepunter tevreden maar zeker niet euforisch. 

We zagen een nuchtere bondscoach op de persconferentie na de overwinning in Zweden. "Het is een belangrijke overwinning, maar we zijn nog ver verwijderd van het voetbal dat ik wil zien", zei de Italiaanse Duitser.

Tedesco bleef koel en merkte vooral op dat er nog veel verbetering mogelijk is. Een goede prestatie van de Rode Duivels, een sterke Romelu Lukaku en vooral een juiste mentaliteit. Deze opsomming vat het volgens de bondscoach zowat samen. 

Op de vraag wat hem nu het meest tevreden stelde antwoordde Tedesco dat hij vooral onder de indruk was van de teamgeest. "De goede mentaliteit in het team en op de bank”, klonk het bij de bondscoach, geciteerd door La Dernière Heure. “Het feit dat Kevin zijn eerste wedstrijd als aanvoerder heeft gewonnen. Verdedigend hielden we stand. Theate was goed, Jan ook. Thibaut was er wanneer het erop aankwam. En Romelu maakte drie doelpunten”, vulde hij verder aan.