Lukaku rondt kaap van 70 interlandgoals en troeft zo Klose, Messi en Ronaldo af

Lukaku rondt kaap van 70 interlandgoals en troeft zo Klose, Messi en Ronaldo af

25-03-2023 11:44 Laatste update: 15:00
27

De Rode Duivels klopten Zweden met 0-3 en Romelu Lukaku liet zich vieren als de grote man. Met drie doelpunten deed hij na een lastige periode nog eens van zich spreken op zijn meest kenmerkende wijze: al scorend. Zo draaide het debuut van Domenico Tedesco meteen uit op een recordavond voor Lukaku, snorde VoetbalPrimeur.be op.

Eerst en vooral dikte Lukaku zijn totaal als topschutter der Duivels nog wat verder aan. De spits van Internazionale zit al een tijdje koninklijk op zijn troon. Tegen Zweden legde hij zijn 69e, 70e en 71e interlanddoelpunt in het mandje. Eden Hazard volgt op verre afstand met 33 treffers, Bernard Voorhoof en Paul Van Himst strandden in andere tijden op 30 stuks. 

Met zijn tweede doelpunt in Stockholm rondde Lukaku dus ook de symbolische kaap van de 70. Dat deed hij op bijzonder jonge leeftijd. Vrijdagavond was Lukaku 29 jaar, 10 maanden en 11 dagen oud. Daarmee is de Duivelse goalgetter de eerste interlandspeler die erin slaagt om 70 keer raak te treffen voor z'n dertigste verjaardag. Zelfs absolute grootheden als Miroslav Klose, Robert Lewandowski, Lionel Messi en Cristiano Ronaldo deden er langer over.

Hattrick van hattricks
Een loepzuivere hattrick (verspreid over één helft) maakte Lukaku niet tegen de Zweden, maar de voetbalfetisjisten strijken graag even over hun hart. Voor Big Rom was het zijn derde hattrick in zijn loopbaan als Rode Duivel. Voordien lukte hem dat al tegen Luxemburg (2014, 5-1-winst) en Gibraltar (2017, 9-0), niet bepaald de grootheden uit het mondiale voetbal. Dan is Zweden toch andere koek.