Mathijssen zag zijn Duivelse beloften slappe pot spelen: Het was te weinig

Mathijssen zag zijn Duivelse beloften slappe pot spelen: "Het was te weinig"

25-03-2023 11:26
2

In de schaduw van de Rode Duivels betwistten ook de Belgische beloften vrijdagavond een duel. Het ging weliswaar slechts om een oefenwedstrijd, maar tegen Tsjechië konden de troepen van Jacky Mathijssen niet overtuigen: 0-0. De bondscoach was zelf niet te beroerd om dat toe te geven.

In een zeer steriele partij vielen er nauwelijks kansen uit de Spaanse lucht, waar de Belgische U21 momenteel op oefenkamp is. Zelfs nadat de Tsjechen halverwege de tweede helft met tien vielen, konden de jonge Duivels amper gevaar stichten. "Oké, we hadden wat kleine kansjes, maar het was te weinig", windt Mathijssen er geen doekjes om bij Het Belang van Limburg. Daar zijn oefenstages en -duels uiteraard voor, benadrukt de bondscoach evenwel.

"Dit was vooral een goede les voor ons", stelt Mathijssen dan ook. De Tsjechen bleken technisch niet al te kranig, maar toch kunnen de Belgen van hen leren, klinkt het. "Wij speelden een veel properder voetbal dan onze tegenstander, maar dan moeten wij leren dezelfde duelkracht en intensiteit te brengen." Of zijn manschappen die les goed in de oren geknoopt hebben, mogen ze maandag al bewijzen. Dan staat een tweede vriendschappelijke wedstrijd gepland in Pinatar, tegen Japan.