Tedesco blijft kritisch na zege in Zweden: Wat verbeteren? Veel, eerlijk gezegd

Tedesco blijft kritisch na zege in Zweden: "Wat verbeteren? Veel, eerlijk gezegd"

25 maart - 10:00
21

Domenico Tedesco heeft zijn debuut als bondscoach met verve afgerond. In en tegen Zweden haalden zijn Rode Duivels het met 0-3. Een knap resultaat, maar dat maakt de Duitser niet blind voor de progressiemarge die zijn elftal nog heeft.

Zoals verwacht werd, gooide Tedesco de ploeg wat door elkaar in vergelijking met de voorbije jaren onder Roberto Martinez. Enkele van die wijzigingen pakten ook gunstig uit. "Ik ben blij dat Kevin (De Bruyne, nvdr.) zijn eerste match als kapitein won. En ook dat Arthur (Theate, nvdr.) het zo goed deed op een nieuwe positie. Jan (Vertonghen, nvdr.) was eveneens fantastisch", somt Tedesco op bij Sporza.

Niettemin was de kersverse bondscoach niet over de hele lijn tevreden. "Wat we moeten verbeteren? Veel dingen eerlijk gezegd", lacht hij. Zo vond hij zijn jongens te zenuwachtig in de openingsfase, waardoor ze eenvoudige ballen verspeelden. "Als Zweden die ene kans scoort, was het veel moeilijker geworden." 

Tactisch kon het nog beter bij de Rode Duivels. "We zakten iets te veel terug naar mijn goesting. Misschien moeten we ons systeem veranderen of gewoon meer moed tonen door vooruit te verdedigen", houdt Tedesco een slag om de arm. Zijn conclusie klonk zelfs behoorlijk somber. "Kijk, momenteel zijn we nog ver weg van het voetbal dat ik wil spelen. Al is dat ook een beetje normaal na amper twee sessies..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s