Oranje likt de wonden na afstraffing tegen Frankrijk: Dit was gewoon slecht

Oranje likt de wonden na afstraffing tegen Frankrijk: "Dit was gewoon slecht"

24-03-2023 23:37
11

Virgil van Dijk vindt het moeilijk om een rake analyse te geven na de 4-0 nederlaag van het Nederlands elftal tegen Frankrijk, maar erkent wel dat het slecht was. 

"Als je na 7 minuten met 2-0 achterstaat wordt het een hels karwei. Dit is gewoon slecht, ook hoe we beginnen", vertelt Van Dijk bij de NOS. "Dan loop je achter de feiten aan. Met de kwaliteiten die zij hebben, spelen ze een vrij eenvoudige wedstrijd."

Waar het dan precies misging? Van Dijk kan het nog niet zeggen. "Het is moeilijk om kort na de wedstrijd een analyse te geven, maar 2-0 achterstaan na 7 minuten is gewoon balen. In de eerste helft waren er een paar fifty-fifty-mogelijkheden, maar ook niet overtuigend. De duels werden niet gewonnen, te makkelijk balverlies. Frankrijk kan dat snel afstraffen, zoals je ziet."

Het is nu een kwestie van wonden likken voor Oranje. "Er kunnen meerdere factoren zijn waarom we vandaag slecht hebben gespeeld. Het klinkt cliché, maar dit moeten we nabespreken. Het moet veel beter tegen Gibraltar."