VP Lessen na Zweden–België: Leve LuLu en Trossard is nog zoekende

VP Lessen na Zweden–België: Leve LuLu en Trossard is nog zoekende

24-03-2023 23:45 Laatste update: 25-03-2023 20:46
41

De Rode Duivels zijn vrijdag goed begonnen aan hun EK-kwalificatiecampagne. Ze versloegen Zweden met 0-3. Wat moet je onthouden van het debuut bij Domenico Tedesco bij de Belgiscche nationale ploeg? VoetbalPrimeur.be praat je bij.

De keuzes van Tedesco
De Jupiler Pro League ligt bij de Italiaan niet meteen in de bovenste schuif en daar maakte hij niet meteen vrienden mee in bepaalde delen van het land. De bondscoach trok er zich weinig van aan en maakte zijn eigen keuzes. Die pakte tegen Zweden niet slecht uit. De 3-4-3 van Roberto Martinez verdween naar de vuilbak en maakte plaats voor een 4-4-2. Dat invaller en debutant Johan Bakayoko ook meteen tekende voor een assist hielp de Italiaan punten scoren.

Leve LuLu
In 2015 maakte Lukebakio zijn eerste minuten bij RSC Anderlecht. Ondertussen is hij 25 jaar en zwierf hij door Frankrijk en Duitsland. De grote doorbraak bij de Rode Duivels bleef de voorbije jaren uit, maar vrijdag was de winger van Hertha BSC de grote verrassing van de chef in de basis. De Zweden gaf Lukebakio een paar keer het nakijken en voor en na de rust schotelde Lukebakio Lukaku een doelpunt voor. LuLu voor de vrienden deed het niet onaardig.

69, 70 en 71
Romelu Lukaku stond al meer dan een jaar droog bij de Rode Duivels. De laatste keer dat de aanvaller scoorde voor de nationale ploeg was op 7 oktober 2021 in de halve finales van de Nations League. Nadien lag Lukaku vooral in de lappenmand. Hij miste een reeks matchen, waarvan negen duels door blessureleed. Op het WK was hij niet fit waardoor het niet zijn toernooi werd. Vrijdag toonde Lukaku dat hij zijn neus voor doelpunten nog lang niet verloren is. Hij scoorde zijn 69e, 70e en 71e doelpunt voor de nationale ploeg. Wat een cijfers! Na elke goal betrok Lukaku alle andere spelers in de viering. Een echte leider.

Het kan alleen maar beter voor Trossard
Heel wat Belgen haalden een goed niveau. Leandro Trossard bleef een beetje onder de verwachtingen, maar wij strijken met de hand over het hart. Bij Arsenal bewees Trossard dat hij een niveau hoger aan kan. De komende matchen moet Trossard gewoon het vertrouwen blijven krijgen, zodoende we een echte opvolger voor Eden Hazard kunnen krijgen.

Hotel zoeken in Duitsland
Laten we ons tot slot almaar even vergalopperen, maar we raden de Belgische voetbalbond toch al aan om te speuren naar goede hotels in Duitsland. In 2024 vindt daar immers het EK plaats. Op papier hebben de Belgen vrijdag de moeilijkste klip overleefd. Voor plaats 1 in groep kijken we ook nog naar Oostenrijk. Op 17 juni komen de Oostenrijkers naar ons land. Dan kunnen de Belgen een volgende rechtstreekse concurrent een flinke tik bezorgen. De eerste twee van elke groep gaan door en voor de derdes is er nog het vangnet van de Play-Offs. Het ziet er dus goed uit voor ons land.