VP Rapport: Keuzes Tedesco pakken goed uit, Lukaku en Lukebakio blinken uit

VP Rapport: Keuzes Tedesco pakken goed uit, Lukaku en Lukebakio blinken uit

24 maart - 23:15 Laatste update: 25 maart - 20:32
37

De Rode Duivels hebben de EK-kwalificatiecampagne met winst ingezet en haalden het vrij makkelijk met 0-3 van Zweden. Meteen een zege voor bondscoach Domenico Tedesco, die enkele keuzes goed zag uitpakken. VoetbalPrimeur.be quoteerde de spelers na de partij in een rapport.

Thibaut Courtois – 6,5
Werd één keer verslagen door de Zweden, maar hield de nul nog dankzij een uitstekende redding van Faes. Deed voor de rest wat nodig was.

Timothy Castagne – 5,5
Veel goede wil, maar Castagne had het moeilijk om zich echt te onderscheiden. Aanvallend bracht hij amper tot niets bij.

Wout Faes – 7,5
Kreeg onder Martinez amper kansen, maar speelde tegen Zweden toch een sterke partij. Hield de Rode Duivels na een kwartier voetballen in de wedstrijd door een bal van de lijn te halen.

Jan Vertonghen – 6
De ancien in de verdediging, maar had het duidelijk niet altijd even makkelijk. Werd meermaals geholpen door Wout Faes.

Arthur Theate – 7
Kreeg een kans op een ongewone positie voor hem en deed dat verre van slecht. Het was er niet aan te zien dat Theate in principe een centrale verdediger is.

Dodi Lukebakio – 8,5
Zonder twijfel de beste man op het veld. De verrassing van Tedesco pakte goed uit en de flankaanvaller speelde zich misschien wel voor een lange tijd in de basis. Was steevast een gesel voor de Zweedse defensie en goed voor twee assist.

Amadou Onana – 7,5
Had het in balbezit af en toe moeilijk, maar speelde als pure breker wel een goede partij. Als Onana deze prestaties kan voorzetten, lijkt de opvolger van Axel Witsel gekend.

Kevin De Bruyne – 6,5
Was met momenten onzichtbaar. Deed wel naar behoren wat hij moest doen. Zowel aanvallend als verdedigend. Afwachten of hij zich in de toekomst onder Tedesco nog kan onderscheiden met doelpunten en assists.

Yannick Carrasco – 6,5
Veel goede wil met af en toe een goede actie, zonder echt een grote impact te hebben op het spel. Verdienstelijke partij.

Leandro Trossard – 5
Kreeg van Tedesco een kans in de spits en had het duidelijk moeilijk op die plek. Was amper bereikbaar en creëerde amper een kans. Werd op het uur terecht gewisseld.

Romelu Lukaku – 8
Kreeg onder Tedesco de voorkeur op man-in-vorm Openda, maar had het aanvankelijk bijzonder moeilijk in de partij. Zijn eerste grote kans was wel meteen raak waarna hij in de tweede helft – met een gelukje – opnieuw wist te scoren. Zijn partij eindigde hij met een doelpunt na een heerlijke actie van Bakayoko. Net iets te weinig betrokken in het spel om ook onze man van de partij te zijn.

Orel Mangala – 5,5
Tedesco liet hem een half uur meespelen, al was het duidelijk nog flink zoeken voor de middenvelder.

Johan Bakayoko – 7
Kreeg zijn debuut bij de Rode Duivels en zorgde net zoals Lukebakio voor wat schwung in de partij. Enkele mooie dribbels, een goede voorzet en een assist voor Lukaku. Dit smaakte naar meer.