Oefenstage van Belgische beloften begint met gelijkspel tegen tienkoppig Tsjechië

24-03-2023 20:01
4

De Belgische beloften hebben de oefenstage ingezet met een gelijkspel. De jonge Belgen speelden meer dan twintig minuten tegen tien Tsjechen, maar raakten niet voorbij hun leeftijdsgenoten. Het bleef 0-0.

Ter voorbereiding op het EK U21, dat komende zomer van start gaat, heeft men bij de Belgische beloften nog enkele oefenwedstrijden ingepland. Beginnen deden de jongens van Jacky Mathijssen en Thomas Buffel tegen Tsjechië.

Daarin kreeg Arne Engels (ex-Club Brugge) zijn eerste basisplek en mocht ook KVC Westerlo-spits Kyan Vaesen zich tonen. De jonge Belgen eisten ook het balbezit op, maar kwamen moeilijk tot grote kansen. Zowel Maarten Vandevoordt als de Tsjechische doelman moesten ook amper tot niet in actie komen, waardoor het tot de rust 0-0 bleef.

Ook na de pauze bleef het overwicht voor de jonge Belgen en zagen de tegenstanders uit Tsjechië Filip Kaloc na 67 minuten voetballen ook een rode kaart krijgen. Het hielp de Belgen echter niet en een doelpunt viel er niet meer. Het bleef 0-0.

Op maandag 27 maart volgt nog een oefenwedstrijd tegen Japan. In juni beginnen de Belgische beloften dan aan hun EK-tournee. Eerst met op 15 juni een oefenpartij tegen Israël. Daarna begint op 21 juni het echte werk met de eerste groepswedstrijd tegen Nederland.