Gent-bestuurder Louwagie haalt stevig uit: Dit is competitievervalsing

Gent-bestuurder Louwagie haalt stevig uit: "Dit is competitievervalsing"

24-03-2023 21:33
56

Bij KAA Gent is men absoluut niet tevreden met het reglement in Eerste Nationale. In die reeks komt Jong AA Gent momenteel uit en speelt het komend weekend tegen FC Luik. Het mist echter tien spelers door interlandverplichtingen en krijgt ook geen uitstel.

De jonge Buffalo's staan momenteel op een zevende plek in het klassement en nemen het zondag op tegen nummer twee FC Luik. Dat zal zonder tien belangrijke spelers moeten gebeuren, die zijn opgeroepen voor interlandverplichtingen. Een doorn in het oog van Michel Louwagie.

"Op deze manier kúnnen we niet competitief zijn, terwijl er nog heel wat op het spel staat", begint hij in Het Laatste Nieuws. "Wij maken ook nog kans op promotie, hé", foetert de manager van Gent.

Gent wilde de wedstrijd laten uitstellen, maar FC Luik weigerde dat. Ook in het bondsreglement staat er niets over zulke situaties in Eerste Nationale. "Er zullen drie keepers in de wedstrijdselectie zitten en twee geblesseerde spelers zullen op de bank zitten. Hier is gewoon niet over nagedacht. Dit is competitievervalsing. Er moet een reglementswijziging doorgevoerd worden, zodat ploegen in deze situatie uitstel kunnen vragen", besluit Louwagie.