‘Club Brugge greep net naast de ‘nieuwe Haaland’ van Denemarken’

‘Club Brugge greep net naast de ‘nieuwe Haaland’ van Denemarken’

24-03-2023 18:45 Laatste update: 18:56
2

Denemarken gelooft dat zij de nieuwe Erling Haaland in huis hebben, zijn naam is Rasmus Højlund. De 20-jarige centrumspits maakte een hattrick tegen Finland en was erg dichtbij een transfer naar Club Brugge, maar komt nu uit voor het Italiaanse Atalanta Bergamo.

Højlund wordt nadrukkelijk vergeleken met Haaland, niet alleen door anderen maar ook door zichzelf. De jonge spits geeft aan dat hij parallellen ziet tussen Haaland en zichzelf. “Hij is snel, linksvoetig, groot (met zijn 1,91 meter is hij drie centimeter kleiner), heeft een neus voor goals en is een echte afwerker. En zijn mentaliteit is ook compleet gestoord” citeert Het Belang van Limburg Højlund.

Atalanta Bergamo vergelijkt Højlund ook met Haaland, de club ziet veel gelijkenissen vertelt de hoofdtrainer van Atalanta Gian Piero Gasperini. “Hij loopt de honderd meter in minder dan elf seconden. Voor zijn lengte heeft hij een laag zwaartepunt en een ongelooflijke passfrequentie.”

Afgelopen zomer leek de overstap naar Club Brugge leek al in de maak, maar op het laatste moment liep het toch anders. Club Brugge deed zijn uiterste best om Højlund binnen te hengelen, maar de Deen koos op het laatste moment toch voor Atalanta. Het vrijgemaakte geld voor Højlund werd anders besteed en dit gebeurde via de komst van Roman Yaremchuk.