België krijgt concurrentie van Brazilië voor kandidatuur WK-vrouwenvoetbal

België krijgt concurrentie van Brazilië voor kandidatuur WK-vrouwenvoetbal

24 maart - 15:10 Laatste update: 31 maart - 09:46
2

De Belgische, Nederlandse en Duitse voetbalbond hebben samen een bod uitgebracht op het WK 2027 voor vrouwen. In 2020 spraken de bonden zich al uit over een gezamenlijk bid, maar nu hebben ze dan ook de daad bij het woord weten te voegen.

Katrien Jans, de manager vrouwenvoetbal van de KBVB, reageert op de webstek. “Onze ambities zijn groot. De populariteit van vrouwenvoetbal in België schiet de lucht in. Vorig jaar hebben we de mijlpaal van 50.000 voetballende vrouwen bereikt. Ook wereldwijd kan het vrouwenvoetbal op meer aandacht rekenen. We willen dan ook profiteren met onze gezamenlijk bod om het vrouwenvoetbal nog een boost te geven.”

Het vrouwenvoetbal moet zo helemaal op de kaart worden gezet. “We willen grote sportmomenten inspireren. Op deze manier willen we het vrouwenvoetbal definitief op de kaart zetten. We willen de beste condities creëren vor de spelers en een unieke atmosfeer verwezenlijken voor de fans. Er zal veel aandacht gaan naar het organiseren van dit event”, aldus Jans.

Update: België hoopt met Nederland en Duitsland het WK-vrouwenvoetbal in 2027 te organiseren, maar nu stapt ook Brazilië in de race. Het voetballand was al twee keer het gastland bij het mannenvoetbal, in 1950 en 2014. Landen hebben nog tot 21 april om zich kandidaat te stellen, ook Zuid-Afrika, Mexico, Chili en de VS worden genoemd.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie