Verbruggen (RSC Anderlecht) vergeleken met topkeeper: 'Dan denk ik gelijk aan hem'

Verbruggen (RSC Anderlecht) vergeleken met topkeeper: 'Dan denk ik gelijk aan hem'

24-03-2023 10:35
5

Bart Verbruggen, de doelman van RSC Anderlecht, moest helaas ziek afhaken voor zijn eerste duels met het Nederlands elftal. Zijn verkiezing in de selectie geeft al aan hoe hard het gaat met de keeper. De doelman werd opgeleid door NAC Breda. Voetbalnieuws.nl sprak met zijn toenmalige trainer, Michael Dingsdag.

Volgens Dingsdag komt het niet uit de lucht vallen dat Verbruggen het nu zo goed doet. Dingsdag geeft aan dat Verbruggen van jongs af aan al heel serieus met het voetbalspel bezig was. "Af en toe sloeg hij wat door omdat hij meer bezig was met anderen dan met zijn eigen prestatie. Hij was meer bezig met anderen wegzetten dan met zijn eigen positie."

Verbruggen viel ook al op met zijn enorme wil om te winnen, maar dat liep ook niet altijd goed af. Dingsdag vertelt dat Verbruggen zo ontzettend kon balen van een verliespartij dat zijn emoties de vrije loop kregen. "Op de terugweg naar de kleedkamer trapte hij eerst bij wijze van spreke een paal doormidden en vervolgens gingen de bosjes en coniferen er ook aan. Daaruit blijkt dat hij gretig is om te presteren, maar je moet ook niet doorslaan."

Als Dingsdag de huidige sluitpost van RSC Anderlechtl met een topkeeper moet vergelijken, dan is dat voor hem een uitgemaakte zaak. "Als ik Bart zie, dan denk ik aan Marc-André ter Stegen. Hij heeft lengte, is goed op de lijn, kan prima meevoetballen en bij NAC Onder 19 was hij iedereen al aan het wegzetten."