Memphis in de bres voor Koeman: 'Niet oké, ik heb daar echt geen respect voor'

Memphis in de bres voor Koeman: 'Niet oké, ik heb daar echt geen respect voor'

24-03-2023 09:26

Memphis Depay vindt het 'niet oké' hoe Ronald Koeman aan de kant is geschoven bij FC Barcelona. Het hoofd van de Oranje-bondscoach lag lang op het hakblok in Camp Nou, doordat president Joan Laporta geen fan was van hem.

Koeman, die ruim een jaar actief was als coach van Barça, haalde Memphis in de zomer van 2021 naar Barcelona. De huidige trainer van Oranje werd al snel daarna ontslagen, waardoor de samenwerking minder lang duurde dan verwacht. "De manier waarop Ronald is behandeld bij Barcelona, is niet oké", blikt Memphis terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb daar echt geen respect voor. Koeman is een trainer met klasse en een fantastisch persoon. Dit verdiende hij zeker niet."

Zelf vertrok Memphis afgelopen winter ook uit Barcelona. Hij zat vaker op de bank dan hem lief was en speelt nu voor Atlético Madrid. "Natuurlijk was het een teleurstelling, maar teleurstelling hoort erbij. In voetbal ga je gewoon weer door. Soms gaan de dingen heel snel, ik had amper tijd om te verhuizen. Maar ik voel me steeds fitter in Madrid, speel ook steeds meer."

"Ik heb een bepaald soort training nodig om fysiek in een optimale staat te zijn. Bij Barcelona ging dat niet altijd goed, bij Atlético wel", gaat Memphis verder. "De manier van werken past perfect bij mij. Je kunt je wel voorstellen hoe dat gaat onder Diego Simeone: die wil alles vóluit, met heel veel passie. Ik merk aan alles dat ik daar sterker van word."