Opnieuw feest bij Argentinië door Messi-goal, Mexico wint in Nations League

Opnieuw feest bij Argentinië door Messi-goal, Mexico wint in Nations League

24 maart - 07:47 Laatste update: 10:22
2

In Argentinië heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een groot feest plaatsgevonden. De Zuid-Amerikanen speelden hun eerste wedstrijd op eigen terrein sinds de WK-winst. Ondertussen stonden Suriname en Mexico in de Nations League tegenover elkaar en Mexico trok aan het langste eind.

Argentinië - Panama 2-0
In een stijf uitverkocht Estadio Monumental speelde Argentinië een vriendschappelijk duel tegen Panama. De wereldkampioen trad met dezelfde elf namen aan als in de gewonnen WK-finale. De Argentijnse supporters moedigden hun ploeg al voor de wedstrijd fanatiek aan, wat Lionel Messi emotioneel maakte.

Het duurde lang voordat Argentinië de muur van Panama wist te slechten, maar invaller Thiago Almada brak ruim tien minuten voor tijd de ban. Messi zorgde voor een geweldig slotakkoord met een prachtige rake vrije trap. Het betekende zijn achthonderdste goal in het voetbal. Na de wedstrijd werden de Argentijnen nog een keer gehuldigd en dat zorgde ook voor grote festiviteiten.

Suriname - Mexico 0-2
Suriname kreeg wel wat kansen, maar Mexico was logischerwijs de betere ploeg. In de loop van de tweede helft resulteerde dat uiteindelijk in de 0-1: Roggeveen was kansloos nadat Johan Vásquez uit een vrije trap scoorde. Een paar minuten later mocht Gimenez aanleggen voor een penalty, maar hij schoot hoog over. Dankerlui bepaalde de eindstand alsnog op 0-2, door een ongelukkige eigen goal. Suriname zakt nu af naar Divisie B in de Nations League, terwijl het ook nog een voorronde moet spelen voor het behalen van de Gold Cup.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s