JPL-getint Ghana raakt in het absolute slot toch nog voorbij concurrent Angola

JPL-getint Ghana raakt in het absolute slot toch nog voorbij concurrent Angola

23-03-2023 19:28
1

Ghana heeft woensdag een goede stap gezet in de strijd om een plekje op de Afrika Cup. Met enkele bekenden voor het Belgische voetbal is het Afrikaanse land erin geslaagd om een driepunter te pakken tegen naaste concurrent Angola.

Ghana heeft flink wat spelers die bekend zijn in ons land in de selectie zitten, maar met Denis Odoi stond er slechts één spelers uit de JPL ook in de basis. De verdediger van Club Brugge zag Ghana wel de betere zijn op het veld, maar het moeilijk hebben om tot doelpunten te komen tegen Angola.

Na flink wat kansen voor Ghana was het pas in de allerlaatste minuut dat Antoine Semenyo de Ghanezen dan toch aan de 1-0 overwinning wist te helpen. Inmiddels stonden Joseph Paintsil (KRC Genk), Joseph Aidoo (ex-Genk) en Osman Bukari (ex-KAA Gent) ook op het veld. Majeed Ashimeru (RSC Anderlecht) en Abdul Manaf Nurudeen (KAS Eupen) bleven op de bank.

Dankzij de winst komt Ghana aan de leiding te staan in groep E van de kwalificatiecampagne voor de Afrika Cup. Het telt drie punten meer dan concurrenten Angola en de Centraal Afrikaanse Republiek.