'Belgisch rastalent Boende (ex-Anderlecht) kan Juventus verlaten voor Brighton'

'Belgisch rastalent Boende (ex-Anderlecht) kan Juventus verlaten voor Brighton'

24-03-2023 21:16

Mede door de samenwerking met Union haalde al flink wat spelers uit onze competitie in huis. Met onder andere Leandro Trossard had het recent ook nog een landgenoot in de eigen rangen. Hij vertrok richting Arsenal, maar met Joseph Nonge Boende kan er een nieuwe Belg richting de Engelse club verhuizen.

Boende komt momenteel uit voor de Italiaanse topclub Juventus en mocht als amper zeventienjarige middenvelder ook al meedoen aan enkele oefenwedstrijden met de A-ploeg en maakte recent zelfs zijn profdebuut. Dat is ook Brighton niet ontgaan.

Bij het Italiaanse Calciomercato valt namelijk te lezen dat de Engelse club eraan denkt om de voormalige jeugdspeler van RSC Anderlecht in huis te halen. Boende heeft namelijk maar een contract tot medio 2024 bij Juventus en daar hoopt Brighton nu van te kunnen profiteren door hem goedkoper in huis te halen.

Of het ook zover komt, is nog maar de vraag. Bij Juventus is men ook overtuigd van het talent van Boende en heeft het de onderhandelingen over een nieuw contract opgestart. Het is van plan om Boende voor vier tot vijf seizoenen langer aan zich te binden.