Lavia bijt terug naar criticasters: Gaf me motivatie na mijn Anderlecht-vertrek

Lavia bijt terug naar criticasters: "Gaf me motivatie na mijn Anderlecht-vertrek"

23-03-2023 17:01
2

De Rode Duivels beginnen aan een nieuw tijdperk en daarin mogen heel wat nieuwe spelers hopen op een kans. Ook Romeo Lavia, die na indrukwekkende prestaties bij Southampton mag hopen op zijn Duivels debuut. Daarmee ziet RSC Anderlecht opnieuw een voormalige jeugdspeler doorbreken bij de nationale ploeg.

Lavia werd in de jeugd van Anderlecht bestempeld als een toptalent, maar koos er als tiener voor om al vroeg richting Manchester City te vertrekken en naar Engeland te verhuizen. Een keuze waar hij flink wat kritiek voor kreeg, maar nu slaat Lavia terug richting de criticasters.

"Dat was een persoonlijke beslissing en ik denk dat je wel kan zeggen dat die zijn vruchten afgeworpen heeft", zegt Lavia bij La Dernière Heure. "Dat gaf me motivatie, want ik wou bewijzen dat de mensen die kritiek gaven ongelijk hadden. Ik heb mijn eigen weg gemaakt en ik ben fier dat ik enkele minuten in het eerste elftal van Manchester City heb mogen spelen."

Lavia kwam uiteindelijk slechts twee keer in actie voor The Citizens, maar speelde zich bij de jeugd wel in de kijker van Southampton. Bij de Engelse degradatiekandidaat is de negentienjarige middenvelder inmiddels wel een basispion.