Vormer speelde nog belangrijke rol bij Club Brugge: Had ik veel aan

Vormer speelde nog belangrijke rol bij Club Brugge: "Had ik veel aan"

23-03-2023 17:16 Laatste update: 17:17

Club Brugge deed dit seizoen geen beroep op Ruud Vormer, maar in zijn laatste maanden bij Blauw-Zwart speelde de Nederlander wel nog een belangrijke rol. Zo hielp hij onder meer Björn Meijer aan de aanpassing naar ons land.

Club Brugge investeerde afgelopen zomer serieus in de spelerskern, maar zag amper aanwinsten ook overtuigen bij hun komst naar de club. Meijer is één van de weinige nieuwelingen die ook echt een grote indruk maakte. En daar speelde ook Vormer een belangrijke rol in.

Meijer was aanvankelijk nog niet echt een basispion bij Blauw-Zwart, maar Vormer hielp hem daar toch weer bovenop te komen. "Toen ik in het begin bij Brugge een paar duels wissel stond, zag hij aan me dat ik ermee zat en gingen we praten. Daar had ik veel aan", geeft Meijer aan bij NOS. "Ik heb nu nog steeds goed contact met Ruud."

Inmiddels is Meijer uitgegroeid tot een vaste waarde achterin bij Club Brugge en wordt hij al gelinkt aan een stap hogerop. Vormer werd uitgeleend aan Zulte Waregem, maar revalideert nu na een blessure.