Niet assistkoning Trossard, maar ploegmakker PL-Speler van de Maand

Niet assistkoning Trossard, maar ploegmakker PL-Speler van de Maand

23 maart - 14:15 Laatste update: 31 maart - 15:02
2

Leandro Trossard is genomineerd als Player of the Month van de maand maart in de Premier League. Elke maand krijgt één Premier League-speler deze prijs. De Rode Duivel gaat de concurrentie met 5 andere Premier League-uitblinkers aan.

Sponsor EA Sports laat iedere maand bezoekers stemmen via een een webpagina. Dit keer kunnen fans hun stem uitbrengen op Alexander Isak, Alexis Mac Allister, Tyrone Mings, Bukoya Saka, Mohamed Salah en dus Leandro Trossard. Vorige maand werd Manchester United-aanvaller Marcus Rashford verkozen tot Player of the Month van de Premier League.

Het is niet gek dat Trossard werd genomineerd na een kijkje in de statistieken. De Rode Duivel scoorde weliswaar niet voor The Gunners, maar wist wél 5 assists te geven voor de 14 doelpunten die Arsenal maakte in de Premier League. In de wedstrijd tegen Fulham FC gaf Trossard zelfs 3 assists.

Het was geen verrassing, maar Trossard werd door Domenico Tedesco ook opgenomen in de selectie van de Rode Duivels. De selectie vloog deze week naar Stockholm en speelt vrijdag tegen Zweden de eerste match voor de kwalificatie van het aankomende EK.

Update: Niet Leandro Trossard, maar ploegmakker Bukayo Saka is verkozen tot Premier League-Speler van de Maand. De Rode Duivel gaf vijf assists, maar ook Saka was bepalend met drie goals en twee assists. De laatste Rode Duivel die de award kreeg was Eden Hazard (Chelsea, red.) in 2018.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie