Stapje hogerop voor Moris (Union)? Ik zie hem wel passen bij Ajax

Stapje hogerop voor Moris (Union)? "Ik zie hem wel passen bij Ajax"

23 maart - 12:29
7

Anthony Moris is ook dit seizoen weer een steunpilaar bij Union én de nationale ploeg van Luxemburg. Zijn captain Laurent Jans is dan ook bijzonder lovend over hem... hij ziet hem zelfs een stap hogerop zetten. 

"Toen we tegen Servië speelden, speelde Moris een ongelooflijke match. Na de partij zei Dusan Tadic hem dat Ajax een doelman als hem nodig heeft", zo vertelt Jans aan La Dernière Heure. "Ik zie hem wel passen in een ploeg als Ajax, die graag de bal heeft. Maar ook in bijvoorbeeld Spanje of Duitsland zou hij zich kunnen doorzetten."

De vraag is wel of een transfer van Moris bespreekbaar is, want hij ligt nog tot de zomer van 2026 vast bij Union. Met Luxemburg begint hij donderdagavond al een nieuwe EK-kwalificatiecampagne met een uitwedstrijd in Slowakije. Zondag speelt Luxemburg dan weer in eigen huis tegen Portugal.

Moris werd geboren in België, maar zijn vader komt uit Luxemburg. Hij maakte zijn debuut in 2014 tegen de Rode Duivels (5-1 verlies). Inmiddels heeft hij al 44 caps verzameld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s