Ik neem niemand in Genk iets kwalijk, het is nu eenmaal zo gelopen

"Ik neem niemand in Genk iets kwalijk, het is nu eenmaal zo gelopen"

23-03-2023 11:00 Laatste update: 11:01
5

Benjamin Nygren was in de zomer van 2019 één van de toptransfers bij KRC Genk. Hij werd voor de neus van onder meer Manchester City, Bayern München en Inter Milaan weggekaapt. In de aanloop van Zweden - België ging Het Belang Van Limburg hem opzoeken. 

Nygren scoorde meteen bij zijn debuut tegen KV Kortrijk. "Maar daarna ging het steil bergaf", aldus de Zweed. "Ik mocht nog starten in de tweede wedstrijd op het veld van KV Mechelen, maar werd tijdens de rust gewisseld. De rest van dat seizoen, dat vroegtijdig werd stopgezet door corona, heb ik geen minuut meer gespeeld. Ik begon nog als basisspeler aan het volgende seizoen, maar verzeilde meteen weer op de bank."

Toch heeft Nygren geen spijt van de transfer. "Ik neem ook niemand in Genk iets kwalijk. Het is nu eenmaal zo gelopen. Ik hou ook mooie herinneringen over aan mijn Belgisch avontuur. Vooral de Champions League-campagne zal ik nooit vergeten. Ik speelde dan wel niet, maar maakte wel de verplaatsingen mee. Het was fantastisch om op Anfield te zijn en Liverpool aan het werk te zien. Dat is echt het hoogste niveau dat er is."

Na een uitleenbeurt aan Heerenveen speelt Nygren inmiddels bij Nordsjaelland in Denemarken. Die club doet momenteel volop mee in de titelrace, maar Nygren moet zich ook daar tevreden stellen met invalbeurten.